Băsescu vs Geoană

Să oferi unei doamne flori – minunat gest. În special când vine din partea unor certăreţi. După cum spunea Andrei Pleşu într-un articol care avea temă, confruntarea precedentă – “Geoana a venit cu ceva nou”.

Vă propun să nu vă îmbătaţi cu apă rece. Gestul acesta nu provine dintr-o convingere absolută. Dacă gestul era de o sinceritate absolută se punea problema semnificaţiei/simbolizării florilor daruite. Trandafirul roşu în limbajul floral înseamnă dragoste înfocată. Îmi pare un gest nechibzuit să oferi soţiei preşedintelui o asemenea floare. Ştiu că în asemenea ocazii se pune accent pe ceremonial, însă lucrurile trebuie puse la punct. Partea bună, “pasul în faţă”, cizelarea sau evoluţia lucrurilor constă în existenţa gestului.

Un lider îl alegi în funţie de competenţe. În funcţie de forţa sau capacitatea de improvizaţie. În funcţie de spontaneitate. Dar şi în funcţie de capacitatea de a evolua. De a învăţa din greşeli. Faci un rezumat iar în funcţie de rezultat îţi poţi exprima opţiunea/opinia.

Mă bucur să îl văd pe C.T.P agitat pentru că “omul” domniei sale a pierdut. Geoană a fost lichidat în confruntarea finală.Mircea Geoană şi Ponta sunt politicieni care îşi duc discursul către abnegaţie. Nu înţeleg de ce acesta din urmă a fost premiat doi ani consecutiv în programul “10 pentru Romania”. În sfârşit.

Mascarada “Antonescu, Geoană şi Johannis” a fost pusă faţă în faţă cu acest “ancorat în realitate”. Acest pasionat pentru preşedinţie. Acest om care se implică trup şi suflet în viaţa statului. Şi… nu merită victoria un om sârguincios?

Nu exclud artificiile celor două echipe ca fiind un joc important. Dar dacă punem în balanţă greutatea argumentului, talerul lui Băsescu se lasă în jos iar a lui Geoană rămâne în aer. Probabil când îşi va face temele cu mai multă sârguinţa, şansele victoriei ii vor creşte. Din punctul meu de vedere, Băsescu şi-a câştigat al doilea mandat în această seară. Omul care abordează viaţa frontal; îmblânzitorul de politicieni; vulgarul şi patriotul; diplomat şi nu.

Geoană, Antonescu şi Ponta. Politicieni care merg la “cacialma”. Au trecut 20 de ani brucanieni. Lumea nu mai mizează pe cacialma. Doar intelectualul fragil cât şi cei care primesc indicative de la partid îşi compromit votul.
aaa

Published in: on decembrie 4, 2009 at 12:18 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://tuteavsnietzsche.wordpress.com/2009/12/04/basescu-vs-geoana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu